in de kuiten bijten


in de kuiten bijten 1.0

((vooral) in België)

zwaar zijn voor de kuitspieren

Algemene voorbeelden


Met het nieuwe, gevarieerde mountainbikenetwerk Euregio kan zowel de beginnende als meer ervaren mountainbiker zijn hart ophalen. Dit nieuwe netwerk past perfect binnen Limburg als dé fietsprovincie bij uitstek. Het voert je langs mooie boomgaarden, bospaden en holle wegen. Onderweg ontdek je de mooiste vergezichten en bijten enkele heuvels je stevig in de kuiten.

http://www.voerstreek.be/?page_id=767

Vesten blijft renners in de kuiten bijten [...] - Door de heraanleg van de Vesten moet de Omloop Het Nieuwsblad nog een ommetje maken, maar voor de Ronde van Vlaanderen wordt de rode loper uitgerold op de Vesten. De rijweg zal in april klaar zijn voor de Ronderenners, de rest van het plein in oktober.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=PM25A86D,

Na een slingerpartij tussen de velden mochten we de "Kroonevoetweg" op slaan, een enige echte onvervalste landbouwweg, lichtjes oplopend tussen de koolvelden op weg naar hogergenoemde heuvelrug. Boven gekomen was het toch eventjes naar adem happen, verdorie die zevende opeenvolgende wandeldag begon toch in de kuiten te bijten, maar geen nood hoor, van hieruit konden we eventjes genieten van de vele prachtige vergezichten in de ruime omgeving.

http://www.wandelgazette.be/nl/content/view/3522/38/,

in de kuiten bijten 2.0

((vooral) in België)

lastig vallen

Betekenisbetrekking


metafoor
Betrokken betekenissen 1.0 : 2.0

Algemene voorbeelden


Geen eminentie of eksellentie passeert in Leuven of hij wordt in de kuiten gebeten door één van onze hardnekkige portrettentrekkers, die zich kwa kadrering en positionering niet noodzakelijk beperken tot de beste kant van hun onderwerp.

http://www.veto.student.kuleuven.ac.be/jg24/veto2401/vetoeen.html,

Ook België moet inspanningen doen. Daarom is het zelfs goed dat de speculanten de dingen blijven volgen. Dat de wolven geregeld eens in de kuiten van de politici bijten. Indien er niets gebeurt staat de euro daadwerkelijk op springen.

http://www.gva.be/blog/standpunt/extern-het-is-goed-dat-de-wolven-in-de-kuiten-blijven-bijten.aspx,

Als jonge ondernemer en onbezoldigd partijlid sta ik garant voor een kritische en onafhankelijke stem in het Nationaal Bestuur. Met uw steun kan ik nog harder in de kuiten bijten van diegenen die (intern of extern) het voortbestaan van onze partij bedreigen.

http://www.woutervermeersch.be/